تفاوت عسل طبیعی با سایر شیرین کننده هایی اعم از قند و شکر
تا همین چند صدسال پیش که هنوز تولید قند و شکر از چغندرقند و نیشکر کشف نشده بود؛ عسل یکی از محبوب ترین شیرین کننده هایی بود که مورد استفاده بشر قرار می گرفت و استفاده از عسل به عنوان یک ماده شیرین کننده با خواص دارویی و درمانی فراوان در بیشتر کشورها مرسوم بود به نحوی که در نسخه های طب سنتی و مراسم آئینی و مذهبی کاربرد داشت و اگرچه تولید آن کم بود اما مصرف عسل همیشه مورد توجه بوده است.
قند و شکر یکی از شیرین کننده های مرسوم زندگی امروزه است که براساس نظر محققین و پزشکان بخشی از بیماری های امروز با مصرف بیش از اندازه قند و شکر مرتبط است.
قند یا شکر در واقع تشکیل شده از مولکول های خالص ساکارز است که از نیشکر وچقندرقند استحصال میشود و در پروسه تولید تمامی مواد موثره آن از جمله مواد معدنی و ویتامین ها حذف و تنها مولکول های ساکارز باقی می ماند.
در حالی که عسل یک ترکیب بسیار غنی از کربوهیدرات ها و مواد موثره بیشماری است. در عسل طبیعی بیش از 45 قند مختلف شناسایی شده که ترکیب و تنوع قندها باعث افزایش ارزش غذایی آن شده است. علاوه براین وجود ترکیبات موثره فراوانی اعم از مواد معدنی، ویتامین ها و ترکیبات پلی فنولی باعث شده که عسل علاوه بر یک شیرین کننده طبیعی دارای اثرات دارویی و درمانی متعددی از جمله خاصیت آنتی اکسیدانی و آنتی بیوتیکی باشد.
با مصرف قند و شکر شما تنها کالری خالص دریافت می کنید که در بلند مدت می تواند مشکلاتی اعم از بیماری های کبد، دیابت و چاقی را به دنبال داشته باشد اما با مصرف عسل طیف وسیعی از ریزمغذی های ضروری بدن را دریافت می کنید که در پیشگیری از بیماری ها و ارتقا سلامت عمومی بدن شما موثر است.
عسل بیشتر از این که یک شیرین کننده باشد یک غذا – دارو است که ارزش دارویی آن بیشتر از ارزش غذایی آن است و مصرف مداوم و اصولی عسل های باکیفیت یکی از نیازهای زندگی امروزه یکایک ماست که به شدت در معرض بیماری های مختلف هستیم و عسل به عنوان یک شیرین کننده طبیعی می تواند در افزایش سیستم ایمنی بدن و تقویت قوای بدن موثر باشد.
تنوع قندهای طبیعی در عسل یکی از مزیت های بسیار ویژه عسل است که در کمتر ماده غذایی یافت میشود. قندهای ساده و زودهضمی همچون گلوکوز در تامین انرژی سریع و آنی سلول های بدن به ویژه مغز و اعصاب موثر است و قندهایی همچون فروکتوز بدون حضور انسولین وارد سلول هاشده و انرژی لازم را تامین می کنند. مهمتر از همه قندهای الیگوساکاریدها با اثر پری بیوتیکی مورد استفاده باکتری های مفید دستگاه گوارش قرار گرفته و به هضم بهتر غذا کمک می نماید.
مصرف اصولی و صحیح عسل های طبیعی در طولانی مدت خطر ابتلا به بیماری های متعددی اعم مشکلات گوارشی، بیماری های قلب و عروق، دیابت، سرطان، آلزایمر و .. را کاهش می دهیم. عسل تنها یک ماده شیرین و قابل قیاس با قند و شکر نیست. شفابخشی عسل در کتب آسمانی مختلف تاکید شده و خواص دارویی و درمانی آن در طول هزاران سال به تایید پزشکان و اطبا رسیده است. عسل طبیعی و خالص را دست کم نگیریم.